Sushi recepten om zelf sushi te maken

Hoewel er tegenwoordig bij sommige restaurants ook de mogelijkheid bestaat om een sushi workshop te volgen, vinden veel mensen het toch ook leuk zelf in de keuken aan de slag te gaan. Daarom op deze pagina wat recepten.

Advertenties

Bij elke sushi zul je altijd sushi rijst moeten maken, welke ik hieronder apart zal beschrijven. In de loop van de tijd zal ik proberen voor elke soort sushi een recept te hebben.

Recept voor sushi rijst

rijst

Voor welke soort sushi dan ook zul je sushi rijst nodig zijn want anders is het helemaal geen sushi. Zelf sushi rijst koken is dus altijd de eerste stap voor iedereen die zelf wil leren sushi te maken. Ga naar het recept voor sushi rijst.


Recept voor makizushi

makizushi

Makizushi is een erg bekende en populaire sushi soort die ook nog eens niet al te lastig is om zelf in elkaar te rollen. Een handig recept voor beginners met twee verschillende ingrediƫnten. Ga naar het recept voor maki.


Recept voor vegetarische maki

makizushi

Vegetarische sushi is een uitstekende keuze voor hen die liever geen vis eten of beginnende sushi chefs die bang zijn dat het eten van rauwe vis gevaarlijk of zelfs dodelijk kan zijn. Ga naar het recept voor vegetarische maki.


Recept voor nigirizushi

nigirizushi

Ook nigirizushi is ook een erg bekende soort sushi, hoewel het voor de beginner wellicht iets lastiger is dan makizushi. Daarom ook hier een vrij eenvoudig maar erg smakelijk recept voor de beginner. Ga naar het recept voor nigiri.


Recept voor de California Roll

california roll

De California Roll is een van de meest bekende soorten sushi, en hoewel deze iets lastiger is om in elkaar te knutselen zal het aan de hand van dit recept ongetwijfeld lukken. Ga naar het recept voor de California Roll.


Recept voor chirashizushi

chirashi

Chirashi lijkt niet op wat de meeste mensen in Nederland als sushi beschouwen, maar toch is het in Japan een erg populair en smakelijk gerecht. Echt iets om mensen mee te verassen. Ga naar het recept voor chirashi.
2011 Oversushi.nl - contact opnemen - privacybeleid
Afbeeldingen vallen onder de GNU Free Documentation License

Oversushi.nl

Oversushi.nl is een website waar u alles over sushi, de verschillende soorten sushi, recepten voor sushi en sushi restaurants in Nederland en Belgiƫ kunt vinden.

Sushi recepten

Advertenties